MAJLIS ANUGERAH PERKHIDMATAN CEMERLANG 2020


9 November 2021 –Perbadanan Harta Intelek Malaysia (MyIPO) meraikan penerima-penerima Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) bagi tahun 2020 dalam satu majlis yang telah dianjurkan secara bersama dengan Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna, Suruhanjaya Syarikat Malaysia dan Suruhanjaya Persaingan Malaysia hari ini.

Majlis disempurnakan oleh YB Dato Sri Alexander Nanta Linggi, Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna.

Seramai 455 penerima anugerah yang terdiri daripada 364 orang penerima Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC), 82 orang penerima Sijil Perkhidmatan Cemerlang (SPC), 6 orang penerima Anugerah Khas dan 3 orang penerima Anugerah Life Up Excellence telah diraikan dalam majlis ini.

Majlis ini diadakan secara hybrid dengan kehadiran 194 penerima secara fizikal iaitu melibatkan penerima yang bertugas di lembah klang sahaja dan selebihnya secara maya.

YB Dato Sri Alexander Nanta Linggi dalam ucapannya menyeru warga kerja kementerian dan agensi untuk terus mendokong inisiatif pendigitalan Kerajaan melalui resklilling dan upskilling untuk menjadi penjawat awam yang lebih celik digital.

Majlis turut dihadiri oleh Ketua Setiausaha Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP), Timbalan-timbalan Ketua Setiausaha KPDHEP, dan Ketua-ketua Agensi di bawah KPDHEP.