PERHIMPUNAN BULANAN EDISI JANUARI 2021


21 Januari 2021 – MyIPO buat kali pertama mengadakan perhimpunan bulanan secara maya berikutan Perintah Kawalan Pergerakan dan sebagai Langkah berjaga-jaga dalam usaha membendung penularan Covid-19.

Perhimpunan tersebut diserikan dengan kehadiran Pengerusi MyIPO,  YB Datuk Mohamad bin Hj Alamin.

Dalam ucapannya, beliau menegaskan agar warga kerja MyIPO tidak boleh merasa selesa dengan pencapaian sedia ada, sebaliknya mereka perlu fleksibel dalam pemikiran dan tindakan, sentiasa melakukan pembaharuan untuk menjadi lebih baik, lebih tangkas, lebih strategik, lebih berinovatif dan kreatif, lebih bernilai tambah dan lebih mencipta kelainan, agar terus diberikan kepercayaan sebagai pencadang dasar, penasihat dan pelaksana dasar-dasar kerajaan dalam pelbagai aspek.

“Kita perlu constantly challenge ourselves, challenge the status quo supaya kita terus relevan dengan peredaran masa dan perubahan persekitaran,” tambah beliau.

Beliau turut memaklum peningkatan pendaftaran harta intelek sebanyak 53.4% bagi semua komponen harta intelek pada tahun 2020. “Ini membuktikan bahawa warga kerja MyIPO mampu meningkatkan produktiviti walaupun bekerja dari rumah semasa Perintah Kawalan Pergerakan. Tahniah!,” beliau berkata dalam ucapannya.

Perhimpunan bulanan tersebut telah dihadiri hampir seramai 400 orang warga kerja MyIPO secara dalam talian.